Jean KLIMIS

Waarom ons team versterken

"De geschiedenis van Nicols begint in 1890 op het kleine Griekse eiland "Kalymnos" dat het centrum van de natuurlijke sponsvisserij in de Middellandse Zee was.

Op 15-jarige leeftijd verlaat de jonge Jean Klimis zijn land en familie voor een betere toekomst. Na een lange reis komt hij in 1897 aan in België waar hij zijn bedrijf opricht. 20 Jaar later wordt zijn bedrijf Europees leider in de sponzen sector.

In 1939 maakt de Tweede Wereldoorlog een einde aan het bedrijf, maar in 1947 bouwt Nicolas, de zoon van de stichter, alles weer op vanuit een klein huis in Brussel. Hij zei altijd "Ik bezat niets, behalve datgene waar ik me aan vasthield: een vastberaden wil om te slagen!". Dan creëert hij zijn eigen merk, "Nicols", en binnen 20 jaar wordt hij Belgisch marktleider ... 30 Jaar later stappen zijn twee zonen, Pierre en Jean, mee in het bedrijf. Nicols start met de productie en begint met het veroveren van de Franse markt en één prioriteit: private labels. In 20 jaar tijd wordt Nicols leider van de Private Label business in Frankrijk en vervolgens in Europa!

Wat hebben deze drie generaties van bestuurders van Nicols met elkaar gemeen? Een enkel woord: passie! Passie om samen door uitmuntendheid te winnen. Een van onze drie waarden.

 

De tweede waarde van de Nicols teams is integriteit en transparantie. In een familiebedrijf delen we alles met elkaar. Geen politiek, geen bijbedoelingen … We delen dezelfde objectieven en helpen elkaar om te winnen.

 

De derde waarde is ook aan de familiegeschiedenis gelinkt: respect. Respect voor zijn/haar collega's, van bovenaan tot onderaan de piramide, maar ook voor zijn/haar externe partners. Deze waarde voor respect betekent niet dat we niet veeleisend zijn. We verwachten veel, in de eerste plaats van onszelf.

 

Nicols hecht veel belang aan het creëren van een vriendelijke werksfeer waar iedereen zich goed voelt en kan groeien. Deze gedachtegang vinden we terug in ons motto: een familiebedrijf waar we ons thuis voelen!" 

Jean KLIMIS

Woordje van Jean Klimis, CEO

FAMILY

COMPANY

WE FEEL HOME

Céline - Junior Market Operations Project Manager 

«Ik begon mijn loopbaan bij Nicols als Sales Assistant op basis van een tijdelijk contract. Na amper 2 maanden kreeg ik de kans om het Marketing team te vervoegen als Junior Market Operations Project Manager met een vast contract in handen. Wat een mooie prestatie! Ik doe mijn werk heel graag omdat het me toelaat met mensen te communiceren om nieuwe producten te creëren. Bovendien geeft het me een betere kijk op de toekomst.»

Alexandre - Plant Manager 

«Ik ben begonnen bij Nicols als Production Engineer om industrialisering en lean projecten te ontwikkelen. 1 Jaar en vele interessante projecten later vertrouwden ze me het leiding geven aan mensen in productie toe. Ik begon met het leiding geven aan 30 werknemers van een chemisch productie atelier. Opnieuw 1 jaar later kreeg ik de kans om Production Manager te worden. Het leiding geven aan uiterst gemotiveerde teams en het aangaan van vele uitdagingen met goede resultaten sprak me tijdens die 2 jaar echt aan. Nu ben ik de nieuwe Plant Manager en kijk ik uit naar nieuwe uitdagingen en grote vooruitgang in het bedrijf. Ik heb veel waardering voor de Nicols familiegeest omdat ik veel uiteenlopende dingen in verschillende gebieden mocht beheren en zeer snel mocht groeien. Dit alles gebeurde op een zeer vriendelijke en familiale manier van werken.»

Jana - Key Account Manager 

«Ik begon mijn loopbaan bij Nicols als Sales Assistant. Deze functie sprak me vooral aan omdat ik in contact stond met alle afdelingen van het bedrijf en heel veel heb geleerd. Als Wiping & Scouring Category Manager heb ik het uitstekende teamwerk van de Categorie Team ervaren, met als hoogtepunt de introductie van vele van onze gepatenteerde technologieën. Teamgeest is wat me in mijn huidige functie als Key Account Manager ook aanspreekt – alleen samen lukt het ons om onze klanten uitstekende producten en diensten aan te bieden.»